Alegeri prezidențiale în Turcia: Actualul președinte Recep Erdogan și contracandidatul său Kemal Kılıçdaroğlu se vor du3Foto© zdg.md

Alegeri prezidențiale în Turcia: Actualul președinte Recep Erdogan și contracandidatul său Kemal Kılıçdaroğlu se vor du

, 7 știri, 13 vizualizări

Actualul președinte al Turciei și contracandidatul său se vor duela în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din data de 28 mai. Potrivit presei locale, rezultatele preliminare arată că nici Recep Erdogan, nici principalul său rival, Kemal Kılıçdaroğlu, nu au obținut majoritatea voturilor necesare pentru a câștiga.

Erdogan este în frunte cu 49,35 la sută din voturi, iar Kılıçdaroğlu a acumulat 45% din sufragii. Acesta din urmă a acuzat partidul lui Erdogan că a intervenit în numărarea și raportarea rezultatelor, asta după ce partidul actualului șef de stat a contestat rezultatele de la secțiile de votare unde Kılıçdaroğlu a câștigat, scrie Hotnews și BBC Turcia. Un al treilea candidat, Sinan Ogan care a acumulat 5,3% din voturi, ar putea fi un jucător politic decisiv în perspectiva turului doi, în funcție de concurentul pe care îl va susține, spun analiștii locali.

Sunt cele mai strânse alegeri din Turcia din ultimii ani și au loc în timp ce țara se luptă cu o inflație ridicată și își revine după cutremurele devastatoare de la începutul acestui an.