Alegerile prezidențiale – votul în străinătate15Foto1Video© zdg.md

Alegerile prezidențiale – votul în străinătate

, 46 știri, 3 vizualizări

CHIȘINĂU, 9 oct - Sputnik. Autoritățile de la Chișinău se pregătesc pentru organizarea scrutinului prezidențial peste hotare, iar deocamdată nu au primit sesizări cu privire la eventualele probleme care ar putea apărea. Totuși, responsabilii din cadrul Ministerului de Externe spun că în cazul unor modificări, au un plan de rezervă. Despre aceasta a anunțat ministrul de Externe și președintele CEC în cadrul unei conferințe de presă.

"Numărul maxim de buletine de vot peste hotare poate fi 5 mii, dar cât privește estimările exacte a numărului de participanți nu le putem face. Peste hotare nu avem liste de bază, fiecare cetățean poate să voteze în orice țară doar cu actele de identitate", a precizat președintele CEC, Dorin Cimil.

Ministrul de Externe, Oleg Țulea, spune că pregătirile pentru alegerile prezidențiale au început de câteva luni și nicio țară unde se află moldovenii care urmează să voteze nu a reacționat negativ la faptul că vor fi deschise secții de votare. Mai mult, ministerul de Externe susține că a analizat experiența altor state care au avut alegeri în condiții de pandemie.