Alexandr Slusari a renunțat la funcția de director executiv al Asociației Forța Fermierilor: Îmi este foarte greu pe suflet2Foto© jurnal.md

Alexandr Slusari a renunțat la funcția de director executiv al Asociației Forța Fermierilor: Îmi este foarte greu pe suflet

, 7 știri, 5 vizualizări

„Îmi este foarte greu pe suflet, cănd scriu acest text. Mă scuzați că este prea lung. Funcția mea presupune dialogarea permanentă cu reprezentanții guvernării. Eu nu mai pot discuta cu cei, care în doi ani prin inacțiunile sale au contribuit practic la nimicire a sutelor agricultori micro, mici și mijlocii din domeniul cerealelor și oleaginoaselor.

După cel mai bun an 2021 în istoria agriculturii Moldovei și un kilometru de promisiuni în campaniile electorale 2020-2021 noi acum am ajuns la catastrofa financiară a fermierilor de la sate și fortificarea companiilor transnaționale, care prezintă mare pericol pentru securitatea alimentară și zonele rurale ale țării”, a scris Slusari într-un mesaj public.

„Evident că era posibil de anticipat aceasta criza inedită și de intervenit la timp. Din vara 2022 am bătut alarmă. De mai multe ori am demonstrat cu lux de amănunte ce îi așteaptă pe agricultori în condițiile războiului din Ucraina, cănd noi suntem pe prima linia și nu avem acea rezervă de rezistență, care au fermierii din Europa.