Alte 3 grupuri de inițiativă, înregistrate de CEC pentru susținerea candidaților22Foto1Video© deschide.md

Alte 3 grupuri de inițiativă, înregistrate de CEC pentru susținerea candidaților

, 87 știri, 2 vizualizări

Comisia Electorală Centrală a înregistrat grupurile de inițiativă pentru susținerea a trei candidați la funcția de președinte al R.Moldova. Este vorba despre Violeta Ivanov, Ion Costaș și Constantin Oboroc. În acest sens, numărul pretendenților la fotoliul prezidențial a ajuns la 10.

CEC urmează să elibereze membrilor grupurilor de inițiativă legitimații și liste de subscripție în vederea colectării semnăturilor pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Grupurile de inițiativă vor colecta semnături până la data de 1 octombrie 2020. Pentru a fi înregistrați în calitate de candidați, concurenții depun liste de subscripție, care conțin semnăturile a cel puțin 15000 și nu mai mult de 25000 de alegători din cel puțin jumătate din numărul unităților administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova și corespund altor prevederi ale Codului Electoral. Se consideră conforme unitățile administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova în care au fost colectate nu mai puțin de 600 de semnături.