Alți șase cetățeni din Republica Moldova sunt evacuați din Fâșia Gaza© realitatea.md

Alți șase cetățeni din Republica Moldova sunt evacuați din Fâșia Gaza

, 8 știri, 6 vizualizări

În Republica Moldova sunt înregistrate peste 14.000 de organizații ale societății civile. Potrivit datelor prezentate de Serviciul Fiscal de Stat pentru anul 2022, 6114 de organizații necomerciale (Asociații Obștești, Fundații și Instituții Private) au depus declarația cu privire la impozitul pe venit. Aceste date pot indica și numărul real de organizații care au desfășurat activități de utilitate publică în anul 2022.

Reprezentând cel de-al treilea sector, organizațiile societății civile sunt un instrument și o putere, pe alocuri nevalorificată în R. Moldova, care contribuie la dezvoltarea unei societăți democratice, la dezvoltarea economică, oferirea serviciilor sociale pentru categoriile de persoane vulnerabile, elaborarea politicilor publice sau dezvoltarea comunitară.

Doar în anul 2022, organizațiile societății civile au contribuit la bugetul public cu venituri de aproape 5 miliarde lei. Acest suport financiar fiind asigurat în mare parte de organizațiile și partenerii externi de dezvoltare.