Ambasada Rusiei la Chișinău: Interzicerea panglicii Sfântul Gheorghe afectează mișcarea spre pace și prietenie dintre cele doua țări2Foto© zdg.md

Ambasada Rusiei la Chișinău: Interzicerea panglicii Sfântul Gheorghe afectează mișcarea spre pace și prietenie dintre cele doua țări

, 5 știri, 14 vizualizări

„Am acordat atenție discuției publice pe tema interzicerii Panglicii Sf. Gheorghe în Republica Moldova. Fenomenul „culturii anulării” promovat de societatea occidentală, care urmărește în acest caz refuzul păstrării și protejării memoriei, devalorizează eroismul strămoșilor noștri, inclusiv ale vitejilor reprezentanți ai popoarelor din fosta Uniune Sovietică, inclusiv actuala Republică Moldova și distruge fundamentul adevărului istoric și al dreptății.

Valorile militaro-patriotice și lupta eroică a Armatei Roșii multinaționale în Marele Război Patriotic este un exemplu de unitate curajoasă, loialitate față de jurământ, onoare, demnitate și vitejie. Panglica Sf. Gheorghe păstrează memoria a milioane de oameni care au murit în lupta împotriva fascismului și nazismului în Europa.

Respectul și protecția simbolurilor Marii Victorii este un semn de recunoștință a întregii societăți civilizate față de părinții, bunicii și străbunicii care și-au dat viața în beneficiul protejării Patriei lor.