Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii - convocat de Ministerul de Externe al Rusiei, dupa expulzarea directorului Sputnik4Foto1Video© tv6.md

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii - convocat de Ministerul de Externe al Rusiei, dupa expulzarea directorului Sputnik

, 9 știri, 5 vizualizări

Ambasadorul Republicii Moldova în Federația rusă, Lilian Darii, a fost convocat pe 3 octombrie la Ministerul rus de Externe. Diplomația de la Moscova anunță că i-a înmânat diplomatului moldovean o notă de protest în legătură cu pretinsele persecuții în raport cu presa în limba rusă din Republica Moldova, scrie newsmaker.md.

Ministerul rus de Externe anunță că a adus la cunoștința părții moldovenești nota de protest „în legătură cu noile persecuții politice a presei în limba rusă din Republica Moldova”. MAE-ul de la Moscova susține că o nouă dovadă în acest sens este decizia autorităților de la Chișinău de a-l expulza pe șeful Sputnik Moldova, Vitalii Denisov.

„Lilian Darii a fost informat că, ca măsură asimetrică, intrarea în Federația Rusă a fost interzisă unui număr de persoane care au legătură directă cu restrângerea libertății de exprimare și a drepturilor jurnaliștilor ruși în Moldova, precum și incitarea la anti-sentimente rusești”, anunță sursa citată.