Amnesty International Moldova condamnă aplicarea forței și folosirea gazelor lacrimogene de către poliție asupra veteranilor2Foto© jurnal.md

Amnesty International Moldova condamnă aplicarea forței și folosirea gazelor lacrimogene de către poliție asupra veteranilor

, 9 știri, 6 vizualizări

Amnesty International Moldova condamnă acțiunile oamenilor legii de la protestul veteranilor din 16 iunie curent. Organizația nonguvernamentală nu este de acord cu aplicarea forței, folosirea gazelor lacrimogene, dar și cu reținerile protestatarilor pașnici de către polițiști.

„Aplicarea violenței față de protestatari, reținerea acestora fără vreun motiv justificat și obiectiv, nu este proporțional interesului public de a promova dreptul la libertatea întrunirilor. Statul are obligația de a lua măsuri de protecție a protestatarilor și de a oferi fiecărei persoane garanții atât legislative, cât și practice cu privire la apărarea fiecărui protestatar de acțiuni arbitrare din partea forțelor de ordine publică, unde aplicarea violenței nu poate fi decât atunci când este absolut necesar”, se arată într-un comunicat Amnesty International Moldova.

Instituția subliniază că oamenii legii trebuie să permită cetățenilor să protesteze pașnic, fără ca întrunirile să se soldeze cu violențe.