Andrei Năstase cere dosar penal pentru fosta și acuala Guvernare5Foto© ziarulnational.md

Andrei Năstase cere dosar penal pentru fosta și acuala Guvernare

, 8 știri, 13 vizualizări

Liderul PPDA, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, solicită procurorului general interimar, Dumitru Robu, prin intermediul unui demers, să inițieze urmărirea penală pe numele lui Vlad Plahotniuc, „al deputaților, membrilor Guvernului din fosta și actuala guvernare, dar și în privința judecătorilor și altor funcționare de conducere de nivel superior”, dacă au comis acte de corupere sau de îmbogățire ilicită.

Năstase își argumentează demersul prin faptul că „sute de cetățeni sesizează MAI cu privire la necesitatea combaterii corupției mari la nivelul întregii republici”.

„De asemenea, presa de investigații ne furnizează zilnic materiale relevante despre foștii și actualii demnitari implicați în acte de corupție sau fapte de îmbogățire ilicită. Astfel, la 30 august curent, Direcția generală urmărire penală a IGP a fost sesizată de către Inspectoratul Național de Investigații asupra cazului de îmbogățire ilicită sesizat de presa de investigație, infracțiune ce ar fi fost comisă de către numitul Vladimir Plahotniuc”, scrie Andrei Năstase în demersul său.