ANRE comentează majorarea prețurilor la carburanți4Foto© deschide.md

ANRE comentează majorarea prețurilor la carburanți

, 11 știri, 7 vizualizări

Potrivit ANRE, titularii de licență stabilesc și modifică de sine stătător prețurile, ținând cont de consumurile și cheltuielile aferente comercializării produselor respective, în conformitate cu standardele de contabilitate aplicabile, incluzând o rată de rentabilitate anuală, dar care nu depășește 10%.

Prețurile sunt calculate în baza prețului de import a produselor petroliere, a cotei accizelor și taxei pe valoarea adăugată aplicată în conformitate cu Codul Fiscal. De asemenea, sunt luate în calcul cheltuielile comerciale și administrative legate de comercializarea produselor petroliere principale și a gazului lichefiat cu amănuntul, precum și rentabilitatea aplicată.

„Totodată, politica bugetar-fiscală pentru anul 2020 prevede o majorare a cotei accizelor, pentru benzină – 5960 lei/tona sau cu 546 lei (10%) mai mult de cât în anul 2019, pentru motorină – 2508 lei/tonă sau cu 228 (10%) lei mai mult de cât în anul 2019 și pentru gazul lichefiat 3580 lei/tonă sau cu 174 lei (5%) mai mult de cât în anul 2019”, se mai menționează în comunicatul de presă al ANRE.