ANSA reconfirmă angajamentul Republicii Moldova pentru a extinde lista produselor de origine animală exportate pe piața UE3Foto© deschide.md

ANSA reconfirmă angajamentul Republicii Moldova pentru a extinde lista produselor de origine animală exportate pe piața UE

, 7 știri, 3 vizualizări

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a reconfirmat angajamentul R. Moldova pentru a extinde lista produselor de origine animală exportate pe piața Uniunii Europene, în cadrul evenimentul de încheiere a misiunii de audit a R. Moldova efectuată de auditorii Directoratului General pentru Sănătate și Siguranță Alimentară a Comisiei Europene.

Misiunea a avut drept scopvevaluarea implementării controalelor oficiale privind reziduurile și contaminanții la animalele vii și produsele de origine animală, inclusiv controalelor privind produsele și medicamentele de uz veterinar.

Misiunea de audit s-a desfășurat în perioada 27 septembrie – 8 octombrie curent, în format online, având drept obiectiv evaluarea planificării și implementării Planului Național de Monitorizare a Reziduurilor în lapte, ouă și miere, atât la nivel central, cât și teritorial.