Apel public privind dispoziția emisă de președintele Consiliului Audiovizualului5Foto© timpul.md

Apel public privind dispoziția emisă de președintele Consiliului Audiovizualului

, 16 știri, 2 vizualizări

Organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media și membrii Platformei Naționale a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic își exprimă îngrijorarea în legătură cu dispoziția emisă pe 24 martie de președintele Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol, în contextul stării de urgență decretate de către autorități.

Semnatarii constată, într-un apel public, că dispoziția a fost adoptată cu încălcarea legislației. Anumite prevederi din acest document îngrădesc grav libertatea de exprimare a furnizorilor de servicii media audiovizuale, transmite medianews.md cu referire la IPN.

În apel se amintește că, pe 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență, până pe 15 mai, în legătură cu situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19. Parlamentul a oferit un mandat larg de acțiune Comisiei pentru Situații Excepționale. La 23 martie, Comisia a adoptat o dispoziție prin care a declarat deliberative ședințele Consiliului Audiovizualului cu prezența a cel puțin patru membri, cu derogare de la prevederiledin Codul Serviciilor Media Audiovizuale, care cere prezența a cel puțin șase, din cei nouă membri.