Arhiepiscopul de Washington devine primul inalt demnitar bisericesc de culoare, numit de Papa Francisc in rangul de cardinal la Vatican4Foto© unimedia.info

Arhiepiscopul de Washington devine primul inalt demnitar bisericesc de culoare, numit de Papa Francisc in rangul de cardinal la Vatican

, 6 știri, 14 vizualizări

Papa Francisc a numit astăzi 13 noi cardinali, într-o ceremonie restrânsă la Vatican. Printre aceștia se numără și arhiepiscopul de Washington, Wilton Gregory, primul prelat american de culoare care va fi admis în rândul așa-numiților „Prinți ai Bisericii”, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Wilton Gregory, care împlinește 73 de ani luna viitoare, conduce arhiepiscopia afectată de scandalul legat de Theodore McCarrick, un fost cardinal demis anul trecut după ce împotriva lui au apărut acuzații de abuzuri sexuale împotriva unor minori.

În iunie, Wilton Gregory a ținut prima pagină a ziarelor după ce l-a criticat pe președintele Donald Trump, care a apărut ținând o Biblie în mână în fața unei biserici istorice din Washington, la o zi după ce poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții care protestau în urma morții lui George Floyd.