Armata Germaniei și-a luat rămas bun de la Angela Merkel. Cancelara pleacă din funcție pe 8 decembrie5Foto1Video© agora.md

Armata Germaniei și-a luat rămas bun de la Angela Merkel. Cancelara pleacă din funcție pe 8 decembrie

, 6 știri, 2 vizualizări

Cancelarul german Angela Merkel și-a luat rămas-bun, joi, de la forțele armate, cu aproximativ o săptămână înainte de a părăsi funcția de cancelar pe care a ocupat-o timp de 16 ani. Forțele federale, Bundeswehr, au onorat-o joi pe cancelarul în exercițiu Angela Merkel cu cea mai înaltă ceremonie pentru un civil, intitulată „Zapfenstreich” și în care au cântat un mix eclectic de muzică, la alegerea ei, care a intrigat națiunea, relatează Reuters.

Într-un discurs scurt și serios rostit în prezența succesorului său, Olaf Scholz, Angela Merkel le-a mulțumit germanilor și le-a cerut să abordeze viața cu o “ușurință a inimii” și să fie optimiști în ceea ce privește viitorul țării lor.

„Șaisprezece ani în calitate de cancelar al Germaniei au fost plini de evenimente, adesea foarte provocatoare – din punct de vedere politic și ca ființă umană”, a spus ea, citată de Deutsche Welle.