Armata Națională a detașat cel de-al 17-lea contingent de pacificatori în misiunea de menținere a păcii din Kosovo4Foto© deschide.md

Armata Națională a detașat cel de-al 17-lea contingent de pacificatori în misiunea de menținere a păcii din Kosovo

, 8 știri, 15 vizualizări

Armata Națională a detașat cel de-al 17-lea contingent de pacificatori în misiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo, în cadrul unei ceremonii oficiale desfășurate în tabăra militară 142. Prezent la eveniment, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a declarat că cei 40 de militari pe care îi detașează Republica Moldova în operația de menținere a păcii din Kosovo sunt pregătiți conform cerințelor internaționale și vor fi interoperabili cu armatele statelor partenere, asigurând pacea și securitatea în regiunea balcanică.

„Cele 16 contingente pe care Republica Moldova le-a detașat până în prezent în KFOR au demonstrat că Armata Națională este un partener demn de încredere și are militari bine pregătiți. Aceleași performanțe le așteptăm de la contingentul de pacificatori care în câteva zile urmează să își înceapă mandatul în misiunea din Kosovo”, a menționat ministrul Apărării.

În același context, ministrul Nosatîi a mulțumit partenerilor din Italia și Statele Unite ale Americii pentru asistența logistică și instruirea oferite militarilor Armatei Naționale pentru îndeplinirea mandatului în Kosovo.