Armata rusă a lansat mai multe atacuri în regiunea Herson . Război în Ucraina, ziua 6344Foto© zdg.md

Armata rusă a lansat mai multe atacuri în regiunea Herson . Război în Ucraina, ziua 634

, 9 știri, 14 vizualizări

UPDATE 15:30 – „Ucraina are dovezi la peste 100 de mii de crime de război rusești și intenționează să pună în judecată fiecare incident”, afirmă procurorul general al Ucrainei Andrei Kostin, menționând că guvernul ucrainean a strâns dovezi despre aproximativ 109.000 de crime de război comise de Federația Rusă, inclusiv crime fizice, cât și atacuri cibernetice, relatează POLITICO. Pe marginea Forumului de la Halifax pentru Securitate Internațională, Kostin a spus că oficialii ucraineni au identificat peste 400 de suspecți în aceste crime.

UPDATE 12:50 – Cinci persoane, inclusiv o fetiță de 3 ani, au fost rănite duminică dimineața în urma bombardamentelor de artilerie rusă asupra Hersonului, a declarat ministrul de interne ucrainean Ihor Klymenko. „Copilul și bunica se plimbau prin curte. Artileria inamică i-a lovit lângă intrare”.

UPDATE 9:50 – În următoarele luni sunt de așteptat schimbări de personal în conducerea militaro-politică de vârf a Ucrainei și o schimbare a strategiei militare, scrie TIME.