Astăzi, la Tiraspol, a fost înmormântat liderul opoziției din stânga Nistrului, Oleg Horjan3Foto1Video© realitatea.md

Astăzi, la Tiraspol, a fost înmormântat liderul opoziției din stânga Nistrului, Oleg Horjan

, 5 știri, 7 vizualizări

Astăzi, la Tiraspol, a fost înmormântat Oleg Horjan, care luni a fost descoperit ucis în propria casă. Aproximativ 200 de persoane au venit să-și ia rămas bun de la personalitatea publică și politică din regiunea transnistreană. Ceremonia a avut loc la Casa Tradițiilor și Meșteșugurilor Populare.

Potrivit presei, reprezentanții administrației de la Tiraspol nu au fost prezenți la ceremonia funerară, în timpul căreia sicriul cu trupul politicianului era deschis. De la Chișinău au sosit reprezentanții unui partid politic neparlamentar, precum și un deputat. Amintim că pe 17 iulie, pretinsele forțe de ordine din regiunea transnistreană au comunicat că trupul lui Oleg Horjan, cu semne de moarte violentă, a fost găsit în propria casă din satul Sucleia. Inspectoratul General al Poliției din Moldova a declarat că acesta ar fi fost împușcat.

Ulterior, pretinsul comitet de anchetă de la Tiraspol a precizat că pe corpul decedatului, expertul medico-legal a depistat mai multe plăgi prin înjunghiere la nivelul gâtului și spatelui, mai multe leziuni corporale în zona capului aparent cauzate de un obiect contondent. Una dintre versiunile luate în calcul este crima săvârșită în scop de jaf, așa cum seiful din biroul unde a fost găsit mort Horjan era deschis și lăsat gol. Ieri, la Bender a avut loc ședința Comisiei Unificate de Control.