Atac nocturn asupra Kievului. Ziua 757 de război în Ucraina2Foto© zdg.md

Atac nocturn asupra Kievului. Ziua 757 de război în Ucraina

, 8 știri, 10 vizualizări

UPDATE 16:00 „Războiul nu este iminent. Am auzit anumite voci spunând că războiul este iminent. Ei bine, slavă Domnului că nu este iminent. Trăim în pace, sprijinim Ucraina, nu facem parte din acest război, doar sprijinim Ucraina și trebuie să ne pregătim pentru viitor, sporind capacitatea de apărare a industriei noastre, dar nu speria oamenii în mod inutil, războiul nu este iminent. Ceea ce este iminent este nevoia de a sprijini Ucraina”, a declarat înaltul reprezentant al UE, Josep Borrell, scrie Guardian.

Remarcile sale au venit după ce președintele Consiliului European, Charles Michel, le-a spus liderilor într-o scrisoare că „este timpul să luăm măsuri radicale și concrete pentru a fi pregătiți pentru apărare și pentru a pune economia UE pe picior de război”.

UPDATE 14:33 „România nu va comunica exact sprijinul militar direct pe care îl acordă Ucrainei, deoarece țara noastră se află lângă front”, a declarat, președintele României, Klaus Iohannis, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European, transmite Agerpres.