Autoritățile din Wuhan, epicentrul inițial al focarului de coronavirus, au interzis consumul de animale sălbatice3Foto© deschide.md

Autoritățile din Wuhan, epicentrul inițial al focarului de coronavirus, au interzis consumul de animale sălbatice

, 6 știri, 11 vizualizări

Autoritățile din Wuhan, epicentrul inițial al focarului de coronavirus, au interzis consumul de animale sălbatice, scrie The Independent. De asemenea, oficialii au anunțat că vor interzice și vânarea acestora, dorind să transfome orașul într-un "sanctuar al vietăților sălbatice", transmite digi24.ro.

Wuhan, un oraș cu 11 milioane de locuitori, a raportat primul caz de infectare cu coronavirus la sfârșitul anului 2019, potrivit sursei citate. Originile pandemiei nu au fost încă identificate, însă, potrivit unei ipoteze, virusul și-ar fi avut originea în piața de animale exotice Hunan.

100 de țări ale lumii cer investigarea originilor Covid-19 și a modului în care China a gestionat criza. Rezoluția, redactată în Uniunea Europeană, vine în urma unei propuneri făcute de Australia pentru o cercetare asupra felului în care a gestionat China criza la începutul ei. Această propunere s-a lovit de un răspuns furios al Beijing-ului care i-a acuzat pe australieni de „iresponsabilitate” și de „perturbarea cooperării internaționale în lupta împotriva pandemiei”.