Autoritățile vor permite automobilelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă să circule pe drumurile publice ale țării și seara5Foto© ziarulnational.md

Autoritățile vor permite automobilelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă să circule pe drumurile publice ale țării și seara

, 6 știri, 11 vizualizări

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian anunță că a înregistrat un amendament la un proiect de lege prin care se va permite automobilelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă să circule pe drumurile publice din R. Moldova și pe timp de noapte.

Potrivit parlamentarului, înregistrarea amendamentului vine după mai multe adresări din partea cetățenilor moldoveni din Marea Britanie și Irlanda.

În acest context, vom prelua practica altor țări europene precum Germania, Cehia, Croația sau Spania, care permit circulația unor astfel de autovehicule cu condiția că proprietarul va executa acele modificări tehnice pentru garantarea siguranței celorlalți participanți la traficul rutier (adaptarea asimetrică a farurilor sau folosirea unor abțibilduri speciale care se vor aplica direct pe farurile automobilului).