Avertisment de la Bruxelles: În lipsa reformelor, asistența financiară acordată Republicii Moldova va fi suspendată5Foto© deschide.md

Avertisment de la Bruxelles: În lipsa reformelor, asistența financiară acordată Republicii Moldova va fi suspendată

, 8 știri, 22 vizualizări

Comisarul european desemnat pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, a afirmat joi că asistența financiară pentru Republica Moldova va fi suspendată, dacă reformele profunde de la Chișinău nu vor continua în pofida crizei politice pe care țara o traversează după căderea guvernului Maia Sandu.

„Cunosc foarte bine ultimele evoluții din Republica Moldova, care sunt nefericite. Dar voi coopera cu Republica Moldova și pentru Republica Moldova, astfel încăt reformele să nu fie întârziate”, a spus Várhelyi, în cursul audierii sale din Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European, care trebuie să îi valideze candidatura.

Deși în discursul său introductiv a făcut o referire generală și sumară la Republica Moldova, actualul ambasador al Ungariei la UE a fost întrebat cum va gestiona relația cu Republica Moldova, în condițiile în care situația de la Chișinău va fi prima sa criză de gestionat.