Avocații Marinei Tauber sunt convinși că vor câștiga la CEDO dosarul eliminării din cursa de la Bălți a clientei lor7Foto1Video© publika.md

Avocații Marinei Tauber sunt convinși că vor câștiga la CEDO dosarul eliminării din cursa de la Bălți a clientei lor

, 8 știri, 15 vizualizări

Dosarul Marinei TauberTauberTauber privind excluderea din cursa electorală de la Bălți este sută la sută politic și a fost cusut cu ață albă. De această părere sunt avocații concurentului electoral din partea Partidului „ȘOR”, care au menționat, în cadrul unei conferințe de presă, că, în prezent, pregătesc dosarul pentru CEDO și sunt convinși că îl vor câștiga fără probleme.

Potrivit avocaților, în procesul intentat contra candidatului Partidului „ȘOR” au fost atestate nereguli grave de procedură, lipsă de probe, atitudine sfidătoare față de apărare din partea judecătorilor și au fost respinse toate cererile de audiere a martorilor. Aureliu Colenco, unul dintre apărătorii Marinei Tauber a mai menționat că asupra instanțelor de judecată a existat o presiune directă din partea autorităților.

„În noaptea dinspre 4 și 5 decembrie, aproape de miezul nopții, la CSJ, au venit două mașini, una a președintelui Curții de Apel Bălți și alta cu numere guvernamentale RMG 092”, a declarat avocatul.