Avocatul Copilului se arata rezervat privind redeschiderii gradinițelor2Foto© deschide.md

Avocatul Copilului se arata rezervat privind redeschiderii gradinițelor

, 6 știri, 4 vizualizări

Ombudsmanul Copilului este rezervată față de ideea redeschiderii grădinițelor în condițiile epidemiologice actuale și își reiterează ideea privind redirecționarea către părinții care au copii de vârstă preșcolară a mijloacelor prevăzute  per copil în sistemul educațional pentru ca să poată îngriji de micuți în perioada epidemiei.

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu,  e de părere că redeschiderea instituțiilor preșcolare într-o perioadă de constantă creștere a numărului persoanelor infectate cu virusul COVID-19 poate avea consecințe nefaste pentru sănătatea copiilor și părinților acestora. Peste 800 de copii din Republica Moldova s-au îmbolnăvit din luna martie și până joi, 2 iulie, de COVID-19, Totodată, potrivit Ministerului Sănătății, peste 350 de copii testați pozitiv cu COVID-19 se află în prezent în spitale pentru tratament.

De aceea, în opinia Ombudsmanului Copilului, redeschiderea grădinițelor se poate produce doar în baza deciziei  Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care să evalueze toate riscurile posibile în contextul situației epidemiologice din țară.