Avocatul lui Platon in Ucraina intenționeaza sa obțina 250 de milioane de dolari de la Republica Moldova2Foto© realitatea.md

Avocatul lui Platon in Ucraina intenționeaza sa obțina 250 de milioane de dolari de la Republica Moldova

, 12 știri, 23 vizualizări

Avocatul Veaceslav Lîci, care i-ar reprezenta interesele lui Veaceslav Platon în Ucraina, a confirmat, fiind contactat de tvc.md, că intenționează să obțină 250 de milioane de dolari din bugetul Republicii Moldovei pentru clientul său - Igor Ciuiko. El ar fi dat ca exemplu dosarul „Energoalians”, când în urma unui atac raider în spatele căruia se vehicula că se află Platon, Republica Moldova s-a prezentat ani la rând în instanțe internaționale.

Sursa citată a publicat marți, 2 iunie, un demers depus de compania de avocatură „Veaceslav Lîci și partenerii”, în care se scrie despre o pretinsă datorie pe care statul ar avea-o față de Igor Ciuiko, despre care se scrie că ar fi o persoană apropiată din anturajul lui Veaceslav Platon.

Potrivit demersului, Republica Moldova riscă să fie atacată într-o instanță internațională, unde i se va cere din bugetul statului despăgubiri de 250 de milioane de euro.