Bărbatul de 82 de ani, care își crește singur fetița de trei ani, riscă să rămână fără ea2Foto© canal2.md

Bărbatul de 82 de ani, care își crește singur fetița de trei ani, riscă să rămână fără ea

, 5 știri, 23 vizualizări

Bărbatul în vârstă de 82 de ani, care își crește singur fetița de trei ani, riscă să rămână fără ea. După reportajul difuzat de postul Canal 2, reprezentanți ai pretinselor autorități de la Tiraspol au venit la Căușeni, la rudele unde este acum Anastasia, pentru a o duce la orfelinat. O strănepoată de-a bărbatului, în grija căreia este acum fetița, și care vrea s-o înfieze spune că a refuzat să o dea și că s-a înțeles cu tatăl acesteia să lupte până la capăt. Pretinsele autorități au spus că vor reveni și au amenințat că îl vor decădea pe Gheorghe Parfeni din drepturile părintești.

„Au motivat decizia că ei acum s-au autosesizat că fetița crește în condiții nu din cele mai bune. Și ei au decis că acum este momentul să intervină și să o ducă pe Nastea la casa de copii”, a povestit strănepoata lui Gheorghe Parfeni, Alexandra Dumitrașcu.

Intenția autorităților de la Tiraspol de a duce forțat copilul la orfelinat ar putea fi catalogată drept furt de persoane, spune juristul de la Asociația Promolex, specializat pe probleme transnistrene.