Borrell, la un an de război al Rusiei contra Ucrainei: Acționăm împreună pentru a garanta dreptul internațional© jurnal.md

Borrell, la un an de război al Rusiei contra Ucrainei: Acționăm împreună pentru a garanta dreptul internațional

, 4 știri, 13 vizualizări

24 februarie 2022 va fi considerată pentru totdeauna ziua în care Rusia a început invazia brutală, neprovocată și ilegală a Ucrainei. Acesta a fost și rămâne să fie un caz de agresiune pură și o încălcare clară a Cartei ONU, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, într-o declarație emisă la un an de la începerea războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

„La un an distanță, există riscul ca oamenii să se obișnuiască cu imaginile crimelor de război și cu atrocitățile pe care le văd - pentru că sunt atât de multe; ca cuvintele pe care le folosim să înceapă să-și piardă semnificația - pentru că trebuie să le repetăm atât de des; ca să obosim și să ne reducem hotărârea - pentru că timpul trece și sarcina pe care o avem de îndeplinit este dificilă.

Nu putem face acest lucru. Pentru că, în fiecare zi, Rusia continuă să încalce Carta ONU, creând un precedent periculos pentru întreaga lume prin politica sa imperialistă. În fiecare zi, Rusia continuă să ucidă femei, bărbați și copii ucraineni nevinovați, făcând să plouă cu rachete asupra orașelor și infrastructurii civile. În fiecare zi, Rusia continuă să răspândească minciuni și invenții.