Bugetul de stat pentru anul viitor, aprobat. Recean: Vom aloca mai mult pentru generația care va construi Moldova de mîine3Foto© gov.md

Bugetul de stat pentru anul viitor, aprobat. Recean: Vom aloca mai mult pentru generația care va construi Moldova de mîine

, 5 știri, 7 vizualizări

Guvernul este alături de toate domeniile cu cele mai mari necesități. Am aprobat bugetul pentru anul 2024 „Investim pentru copii”. Am decis că în 2024 alocăm cei mai mulți bani pentru viitorul copiilor, generația care va construi Moldova de mîine, prin acces la educație modernă și de calitate, pentru o societate consolidată și prosperă”, a spus premierul Dorin Recean în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

Astfel, de la 1 ianuarie 2024, va fi majorată pînă la 20 de mii de lei indemnizația acordată la nașterea copilului, iar salariile a peste 50 de mii de persoane - cadre didactice din țară, vor crește cu 15%. În acest sens, va fi alocat aproximativ 1 miliard de lei. De asemenea, vor fi majorate alocările financiare pentru programul „Protecția familiei și copilului” și alocați bani pentru dezvoltarea satelor și orașelor noastre, așa încît familiile să beneficieze de condiții bune de trai acasă, iar copiii - de oportunități de dezvoltare.

Totodată, potrivit bugetului, rămîn prioritare acțiunile de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii (ÎMM), fiind alocate peste 197 de milioane de lei pentru finanțarea unui șir de programe.