Buteliile folosite de oameni în bucătării nu pot fi alimentate la benzinării5Foto© adevarul.ro

Buteliile folosite de oameni în bucătării nu pot fi alimentate la benzinării

, 8 știri, 24 vizualizări

Alimentarea la stațiile PECO a buteliilor de uz casnic cu gaze petroliere lichefiate nu este permisă conform prevederilor legislației în vigoare. Despre aceasta precizează Ministerul Economiei, într-un răspuns Agenției de presă IPN, ca urmare a mai multor sesizări de la cetățeni privind imposibilitatea de a-și încărca buteliile cu gaz pentru aragazuri casnice la benzinării.

Astfel, potrivit Ministerului Economiei, îmbutelierea gazelor în butelii de uz casnic sau tehnologic se efectuează la stații de distribuție și îmbuteliere a gazelor lichefiate (SDÎG) sau la stații de îmbuteliere a gazelor lichefiate (SÎG). De asemenea, umplerea, transportul, verificarea tehnică periodică etc. a acestor butelii, se face de întreprinderi specializate care dețin avizul pozitiv de expertiză eliberat de către organismul de expertiză în domeniul securității industriale.

„În conformitate cu actele normative în vigoare, îmbutelierea gazelor în butelii de uz casnic sau tehnologic se permite doar la stațiile de distribuție și îmbuteliere a gazelor lichefiate sau la stațiile de îmbuteliere a gazelor lichefiate”, se arată în răspuns.