Cabinetul de miniștri și aparatul premierului, în frunte cu Ion Chicu, s-au testat pentru Covid-19 la un laborator privat13Foto1Video© tv8.md

Cabinetul de miniștri și aparatul premierului, în frunte cu Ion Chicu, s-au testat pentru Covid-19 la un laborator privat

, 40 știri, 7 vizualizări

Întreg cabinetul de miniștri și membrii aparatului premierului, împreună cu șeful Executivului, Ion Chicu, au efectuat teste pentru Covid-19, la un laborator privat din Chișinău, ce are permisiunea Organizației Mondiale a Sănătății în acest sens. Oficialii au mers în această dimineață la laborator, unde le-au fost prelevate probele, relatează Unimedia cu referire la sursele sale.

Consilierul prim-ministrului, Vitalie Dragancea, a confirmat informația pentru sursa citată.

„Este o decizie ca și măsură de precauție, în primul rând, pentru că toți noi contactăm cu foarte mulți oameni și, cu toate că întreprindem măsurile recomandate de protecție, pericolul de a prelua infecția există. Am apelat la un laborator privat pentru ca să nu încărcăm laboratorul ANSP și să nu încălcăm tacticile aplicate de medici. Nicio persoana din echipa Guvernului si a cabinetului primului ministru nu prezinta simptome, respectiv medicii nici nu trebuie să ne înregistreze.Testele sunt achitate de fiecare, din propriul buzunar”, a explicat Vitalie Dragancea.

Este vorba despre circa 30 de probe prelevate, funcționarii care ies zilnic la birou, ceilalți angajați ai aparatului șefului Executivului fiind plasați în regim de lucru la distanță.