CALM cheamă mediul de afaceri la discuții despre plafonarea taxelor locale© jurnal.md

CALM cheamă mediul de afaceri la discuții despre plafonarea taxelor locale

, 5 știri, o vizualizare

Potrivit lui Viorel Furdui, plafonarea taxelor nu este susținută nici de asociațiile din domeniul agro-industrial din țară. Directorul CALM a citat dintr-un mesaj venit la adresa Congresului, semnat de mai multe entități agro-industriale, prin care acestea spun că nu au susțin politica bugetar-fiscală pentru 2021.

CALM insistă pe faptul că plafonarea taxelor locale nu este în interesul general al mediului de afaceri, ci a unor grupuri obscure. CALM invită mediul de afaceri să analizeze plafoanele maxime și să vadă că acestea afectează în special mediul de afaceri mic și mijlocii.

Viorel Furdui a remarcat că zilele trecute a avut loc o masă rotundă cu participarea experților naționali și internaționali în domeniul finanțelor publice, economiei, din Moldova și România. Principala concluzie a acestei mese rotunde a fost că plafonarea taxelor locale în Moldova este prematură, iar majoritatea participanților au spus că nu e necesară. În acest sens, este necesară revizuirea întregului sistem de finanțe locale. În opinia lui Viorel Furdui, graba din prezent și argumentele statului trezesc semne de întrebare privind buna credință a inițiatorilor plafonării taxelor locale.