Cancelarul Angela Merkel preconizează prelungirea până în aprilie a restricțiilor impuse pentru combaterea epidemiei de coronavirus© deschide.md

Cancelarul Angela Merkel preconizează prelungirea până în aprilie a restricțiilor impuse pentru combaterea epidemiei de coronavirus

, 6 știri, 8 vizualizări

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, le-a declarat parlamentarilor din partidul său, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), că se așteaptă la prelungirea până la începutul lui aprilie a restricțiilor de circulație impuse pentru combaterea epidemiei de coronavirus, scrie marți cotidianul Bild, preluat de Reuters.

"Dacă nu reușim să oprim acest virus britanic, vom avea un număr de cazuri de zece ori mai mare până la Paște. Avem nevoie de încă opt până la zece săptămâni de măsuri dure", o citează pe Merkel ziarul de largă circulație respectiv.

Trei participanți la o întâlnire cu cancelarul au dezvăluit agenției Reuters că Merkel nu s-a referit explicit la o prelungire a interdicției de circulație până în aprilie și nu a avertizat despre o creștere de 8-10 ori a numărului de infectări. "Merkel a spus că următoarele opt până la zece săptămâni vor fi foarte grele dacă varianta britanică (a coronavirusului - n. red.) se răspândește în Germania", a precizat una din surse, adăugând că șefa guvernului de la Berlin a vorbit despre o creștere de zece ori a numărului de cazuri în Irlanda, din cauza noii tulpini.