Cantina Guvernului, o vilă istorică, 2000mp din Casa Presei și alte imobile ale statului au fost privatizate pe bani mărunți5Foto1Video© tv8.md

Cantina Guvernului, o vilă istorică, 2000mp din Casa Presei și alte imobile ale statului au fost privatizate pe bani mărunți

, 8 știri, 4 vizualizări

Potrivit sursei citate, printre elese numără fosta cantină a Guvernului, o vilă cu statut de monument istoric și aproape două mii de metri pătrați din Casa Presei. Pentru a putea cumpăra clădirile pe bani mărunți, proprietarii le-au luat inițial în arendă, iar câteva luni mai târziu au solicitat privatizarea lor.

Analizând datele celor patru companii, RISE Moldova a constatat că în spatele tranzacțiilor de preluare a bunurilor statului se află același grup de persoane. Fie că sunt proprietarii reali, fie niște interpuși.

Dacă corespunde sau nu prețul de vânzare cu cel de piață jurnaliștii au vrut să afle de la Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului, instituție care se află în subordinea Cancelariei de Stat.