Captură de 1,5 milioane de țigări fără acte, după stoparea unei mașini la Grătiești; Doi ofițeri vamali, accidentați6Foto1Video© publika.md

Captură de 1,5 milioane de țigări fără acte, după stoparea unei mașini la Grătiești; Doi ofițeri vamali, accidentați

, 10 știri, 5 vizualizări

Aproape 1.500.000 de țigări fără acte de proveniență au fost ridicate de ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal și procurorii PCCOCS, urmare a opririi unei mașini, la intrare în Grătiești, Chișinău, și perchezițiilor care au urmat.

Potrivit Serviciului Vamal, dosarul penal a fost pornit pe faptul contrabandei cu mărfuri accizate. Astfel, urmare a măsurilor speciale de investigație, la intrarea în Grătiești, oamenii legii i-au solicitat regulamentar șoferului să oprească. Acesta însă a refuzat să se supună cerinței, după care a provocat un accident rutier, apoi intenționat a tamponat cei doi ofițeri vamali care-l urmăreau.

După percheziționarea mijlocului de transport, oamenii legii au ridicat 120.000 de țigări în interiorul acestuia. În baza probelor acumulate, au urmat alte percheziții în municipiul Chișinău - la domiciliu, cât și într-un camion folosit pe post de depozit al cutiilor de țigări transportate – de unde au fost ridicate alte peste 110.000 și, respectiv, peste 1.300.000 de țigări.