Care sunt cele mai corupte instituții de stat, potrivit CNA3Foto© agora.md

Care sunt cele mai corupte instituții de stat, potrivit CNA

, 4 știri, 7 vizualizări

Astfel, din numărul total de infracțiuni constatate, 56 au fost înregistrate la Ministerul de Interne. Câte 26 de cazuri de corupție ajunse în atenția CNA sunt din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și din cadrul primăriilor din țară.

Clasamentul continuă în felul următor: 21 de infracțiuni – la Serviciul Vamal, 17 – birourile de avocatură, 13 – Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, 5 – Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, 5 – Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, 4 – organele justiției, 3 – Agenția Servicii Publice, 2 - Ministerul Afacerilor Externe și Intergării Europene, 2 - Ministerul Apărării, 2 - oficiile executorilor judecătorești, 1 – Ministerul Finanțelor.

„Printre subiecții actelor de corupție depistate în 2019 sunt 45 de inspectori de poliție, 28 de șefi de instituții autonome din cadrul autorităților, 18 directori și adjuncți de întreprinderi de stat, 11 primari și viceprimari, 5 persoane din domeniul ocrotirii sănătății, 4 inspectori vamali, 3 persoane din domeniul educației, 2 inspectori fiscali, 2 directori și adjuncți de agenții naționale”, a menționat instituția într-un comunicat.