Catastrofă ecologică în satul Bulboaca. Mormane de rămășițe animaliere, aruncate la groapa de gunoi de la marginea satului© publika.md

Catastrofă ecologică în satul Bulboaca. Mormane de rămășițe animaliere, aruncate la groapa de gunoi de la marginea satului

, 4 știri, 16 vizualizări

Catastrofă ecologică în satul Bulboaca din raionul Anenii Noi. Mormane de rămășițe animaliere, unele în stare de putrefacție, sunt aruncate la groapa de gunoi de la marginea satului. Se presupune că deșeurile au fost aduse de la combinatului de carne din localitate. De cealaltă parte, responsabilii de la combinatul de carne neagă că rămășițele provin de la întreprinderea lor.

– Lucrați la această groapă de gunoi?

– De unde sunt aduse aceste deșeuri ?

Directorul executiv al combinatului de carne din localitate a refuzat să vorbească în fața camerei de luat vederi. Acesta însă a negat că resturile de animale ar fi fost aduse de la combinatul lor, asta chiar dacă lângă mormanele cu rămășițe am găsit ambalaje de la fabrică. Cojocaru a mai declarat că întreprinderea are o groapă specială în care ar fi depozitate resturile animalelor, numită „BEKER”.

Contactat telefonic, șeful întreprinderii de salubrizare din localitate ne-a declarat că nu cunoaște de unde ar fi ajuns aceste deșeuri la groapa de gunoi.