Câte tone de combustibil nuclear sunt stocate la centrala nucleară din Zaporojie? Manipularea defectuoasă ar putea provoca un dezastru2Foto© agora.md

Câte tone de combustibil nuclear sunt stocate la centrala nucleară din Zaporojie? Manipularea defectuoasă ar putea provoca un dezastru

, 4 știri, 13 vizualizări

Aproximativ 1.200 de tone de combustibil nuclear sunt stocate în prezent la centrala nucleară din Zaporojie, în sudul Ucrainei și care se află sub controlul trupelor ruse, iar manipularea defectuoasă a acestuia ar putea provoca un dezastru ce i-ar afecta atât pe ucraineni, cât și Rusia vecină, a avertizat marți un responsabil ucrainean, citat de agențiile de presă EFE și Ukrinform.

La centrala atomo-electrică din Zaporojie, cea mai mare din Europa și pe care invadatorii ruși amenință acum să o arunce în aer, sunt stocate 1.200 de tone de combustibil nuclear, scrie digi24.ro.

„Dacă Rusia va decide să comită un atac terorist, dezastrul nuclear va afecta deopotrivă teritoriile Rusiei și Ucrainei”, a avertizat șeful administrației militare regionale ucrainene din Zaporojie, Oleksandr Staruh, pe contul său Telegram.