Ce a discutat Maia Sandu cu Claus Neukirch13Foto© tribuna.md

Ce a discutat Maia Sandu cu Claus Neukirch

, 33 știri, 8 vizualizări

Președintele țării, Maia Sandu a avut ieri o întâlnire cu Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în țara noastră. Potrivit șefului statului, au fost discutate mai multe subiecte de actualitate, în special, cu privire la soluționarea conflictului transnistrean, informează TRIBUNA.

„Am accentuat că sprijinim principiul exclusiv pașnic, pe cale politico-diplomatică, al soluționării conflictului și orice speculații la subiectul unor intenții agresive sunt doar niște provocări și dezinformare intenționată. Nu există premise pentru un conflict. Cetățenii din regiunea transnistreană sunt cetățeni ai Republicii Moldova, iar între locuitorii de pe cele două maluri nu există niciun fel de neînțelegere sau dușmănie”, declară Sandu.

Totodată, șeful statului a spus că a discutat despre mersul procesului de negocieri și necesitatea de a pune accent pe aspecte constructive. „Formatul 5+2 rămâne platforma de bază pentru procesul de negocieri, care trebuie să lucreze în interesul oamenilor și să includă o serie de subiecte, inclusiv pe dimensiunea umanitară, a drepturilor omului, social-economică și cu privire la libertatea de circulație. În cursul întâlnirii am accentuat, în mod repetat, că lupta împotriva corupției și contrabandei este una dintre cele mai importante priorități ale mele”, a conchis Președintele țării.

Asta depinde nu doar de noi. Obiectivul nostru e să construim o relație reciproc respectuoasă și avantajoasă
Maia Sandu,
Maia Sandu, discuție în premieră cu întreg corpul diplomatic: „Dodon…