Ce spun deputații despre legea cetățeniei prin investiții, după ce moratoriul asupra acestei legi nu a fost prelungit© noi.md

Ce spun deputații despre legea cetățeniei prin investiții, după ce moratoriul asupra acestei legi nu a fost prelungit

, 6 știri, 2 vizualizări

Discuțiile în controversă au avut loc în platoul TV8, transmite IPN.

Deputatul socialist Grigore Novac susține că în prezent Guvernul face o analiză amplă a legii privind acordarea cetățeniei în schimbul investițiilor pentru a vedea care ar putea fi riscurile sau beneficiile aplicării acestei legi. Potrivit lui, prelungirea moratoriului la acordarea cetățeniilor pentru investiții nu este decât o soluție temporară. Socialistul afirmă că persoanele de peste hotare care solicită cetățenia Republicii Moldova sunt supuși investigațiilor în cadrul structurilor Europol, Interpol.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Sergiu Litvinenco susține că de pe urma aplicării legii privind cetățenia prin investiții statul a primit 550 de mii de euro, adică zece milioane de lei. Potrivit lui, începând cu data de 21 februarie moratoriul aplicat pe legea privind acordarea cetățeniei prin investiții expiră și pot fi recepționate din nou dosarele pentru acest proces.

„Riscurile legate de aceste cetățenii într-adevăr constituie o problemă. Dacă Uniunea Europeană va vedea amenințări pentru securitatea sa, s-ar putea pur și simplu să ne pomenim cu anularea regimului liberalizat de vize”, a menționat Sergiu Litvinenco.