Ceban cere anularea taxei de la salubrizare, pentru toată țara: Mergem mâine la Parlament cu acest amendament6Foto© realitatea.md

Ceban cere anularea taxei de la salubrizare, pentru toată țara: Mergem mâine la Parlament cu acest amendament

, 12 știri, 12 vizualizări

Primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că va merge mâine la Parlament pentru a înregistra un amendament la Codul Fiscal, prin care să fie anulată taxa de salubrizare în toată țara. Potrivit edilului, Primăria Chișinău nu poate anula această plată în Capitală și că orice taxă sau impozit de stat și local poate fi modificat/anulat doar de către Parlament.

„Taxa de salubrizare este instituite și obligatorie prin Cod Fiscal. Parlamentul aprobă Codul Fiscal, iar taxele în acest context sunt obligatorii. Articolul 7 din acest Cod Fiscal spune următorul lucru: orice taxă sau impozit de stat și local poate fi modificat/anulat doar de către Parlament.

Nu poate fi modificat sau anulat de către Consiliul Municipal Chișinău (CMC) sau de către Ion Ceban sau nu știu de cine. Ce a făcut CMC? Consiliul Municipal Chișinău, care este un organ legislativ local, cum e Parlamentul la nivel central, doar a stabilit mărimea 10 lei pe lună, 20 de lei, 50 de lei pe lună, 100 de lei.