Cebotari spune în ce situație PDM va cere demiterea Guvernului Chicu3Foto© jurnaltv.md

Cebotari spune în ce situație PDM va cere demiterea Guvernului Chicu

, 7 știri, 4 vizualizări

Declarația a fost făcută de deputatul democrat Vladimir Cebotari. Politicianul a adus și un exemplu de utilizare a resursei administrative în campanie electorală - și anume faptul că fosta prim-ministră a mers la întîlniri unde a îndemnat cetățenii să voteze pentru candidații blocului ACUM, în campania pentru alegerile generale locale. Democratul spune că dacă acest lucru se va întîmpla și cu Guvernul Chicu, atunci PDM va cere demiterea lui, transmite ipn.md.

Totodată, Vladimir Cebotari a menționat că și-ar dori ca proaspătul Guvern să aibă o poziție pro-Moldova, dar să stabilească relații bune cu partenerii atît din Vest, cît și din Est. În același timp, democratul este de părere că prim-ministrul Ion Chicu ar fi trebuit să întreprindă primele vizite oficiale la București și Kiev, dar nu la Moscova, așa cum este planificat.

Vladimir Cebotari a mai declarat, referindu-se la alegerile prezidențiale, care urmează să aibă loc anul viitor, că actualmente în Parlament, practic, este imposibil să fie modificată Constituția astfel încît anul viitor președintele țării să fie ales în legislativ, dar nu prin vot direct.