„Cei care încearcă să destabilizeze autonomia și țara au un singur obiectiv – să readucă grupările corupte la cârma țării” (Revista presei)5Foto© zdg.md

„Cei care încearcă să destabilizeze autonomia și țara au un singur obiectiv – să readucă grupările corupte la cârma țării” (Revista presei)

, 10 știri, 14 vizualizări

UTA Găgăuzia riscă să devină o regiune unde oficialii de la Chișinău nu mai pot călători decât cu asigurarea unui dispozitiv de securitate impresionant, pe fondul tacticilor de război hibrid implementate de forțele politice pro-ruse din regiune. Hărțuirea oficialilor de la Chișinău a devenit un mod de operare repetat al acestor medii finanțate din fonduri ilegale, mod de operare care riscă să se extindă și în alte regiuni ale țării, mai ales cele unde există minorități etnice, devenind o adevărată amenințare la adresa securității naționale a R. Moldova, atrage atenția publicistul.

Câteva sute de persoane, în mare parte bătrîni, au fost folosiți drept carne de tun de către vajnicii argați ai oligarhului Ilan Șor pentru a străpunge cordoanele de poliție.

Aceste scene aduc aminte de perioada 2013-2014 din Crimeea și Donbas, când serviciile federale de securitate ruse au organizat acțiuni similare, folosind persoane din categorii vulnerabile, pentru a forța o reacție dură a forțelor de ordine.