Cei șase tineri care au agresat doi studenți în Scuarul Catedralei din Chișinău – trimiși pe banca acuzaților3Foto© publika.md

Cei șase tineri care au agresat doi studenți în Scuarul Catedralei din Chișinău – trimiși pe banca acuzaților

, 7 știri, 12 vizualizări

Cei șase tineri care au agresat doi studenți ai unui colegiu din Capitală, în luna octombrie curent, în scuarul Catedralei Mitropolitane au ajuns pe banca acuzaților. Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Buiucani, anunță despre terminarea urmăririi penale în cazul dat, iar inculpații cu vârsta cuprinsă între 16 și 32 de ani, unul dintre care a fost anterior condamnat pentru furt, riscă câte o amendă de la 37.500 lei la 67.500 lei fiecare sau închisoare de până la 5 ani, pentru huliganism comis de două sau mai multe persoane.

Infracțiunea a fost comisă aproape de miezul nopții, în data de 24 octombrie 2019. Tinerii traversau scuarul, după ce au sărbătorit ziua de naștere a unuia dintre ei, unde au consumat băuturi alcoolice. În preajmă se aflau cele două victime, care ieșiseră seara la o plimbare cu bicicletele, iar în acele momente se odihneau, înainte să plece spre casă.

„Motivul” faptei comise a fost observația pe care le-ar fi făcut-o victimele, atunci când cineva din cei șase a fluierat. Aceștia s-au apropiat de victime, i-au numit cu cuvinte necenzurate, iar atunci când cei doi au decis să evite escaladarea situației și să plece acasă, au fost și agresați fizic. În rezultat, unul din ei s-a ales cu comoție cerebrală.