Cetatea Soroca se redeschide pentru vizitatori3Foto© realitatea.md

Cetatea Soroca se redeschide pentru vizitatori

, 5 știri, 8 vizualizări

Cetatea Soroca își redeschide de miercuri porțile pentru vizitatori și turiști. Anterior fortăreața a fost închisă periodic pentru efectuarea mai multor lucrări interioare și exterioare, care au fost deja finalizate. De asemenea, pentru redeschidere se pregătește și Muzeul de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat” din Soroca.

Directorul Muzeului de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat” din Soroca, Victor Botnaru, a declarat că lucrările preconizate la cetate s-au finalizat în totalitate, transmite IPN.

Cu ajutorul unor tehnologii revoluționare s-au curățat zidurile cetății pe exterior și interior. Piatra era acoperită igrasie acumulată pe parcursul a zeci de ani. „S-au amenajat două din trei cazemate (depozite). În cazul unuia rămâne să fie luată hotărârea în ce mod să fie conservat astfel încât să fie vizibil pentru vizitatori rosturile vechii zidiri. Avem amenajată o balustradă nouă. De asemenea, avem amenajată capcana „gura de lup” de la intrarea imediată lângă pragul cetății”, a explicat Victor Botnaru.