Chicu cere eliminarea privilegiilor pentru funcționarii de la BNM: Nu vom plăti pentru cei implicați în furtul miliardului3Foto© tv8.md

Chicu cere eliminarea privilegiilor pentru funcționarii de la BNM: Nu vom plăti pentru cei implicați în furtul miliardului

, 21 știri, 14 vizualizări

Premierul Ion Chicu spune că în următoarele zile va propune un proiect de modificare a legislației pentru a elimina „privilegiile absolut neîntemeiate”, de care se bucură funcționarii Băncii Naționale. Potrivit lui, în noiembrie 2014, atunci când din sistemul bancar al țării s-a furat un miliard de dolari, conducerea BNM a jucat un rol activ în această fraudă.

„De atunci, mai mulți funcționari ai BNM au nimerit în vizorul procuraturii și au statut de bănuiți/învinuiți. Tot acest timp serviciile pentru avocați de sute de mii de lei (sau chiar milioane) sunt achitate… de BNM.

Pe lângă salarii de sute de mii de lei lunar, acești funcționari beneficiază de înlesniri inimaginabile, inclusiv de a fi apărați din banii statului, când încalcă legea. Firește, această situație nu mai poate fi tolerată și am propus eliminarea acestor plăți în folosul participanților la furtul miliardului din cadrul BNM”, a scris premierul pe o rețea de socializare.