Chicu: Moldova a îndeplinit condițiile înaintate de UE pentru asistența macrofinanciară2Foto© jurnal.md

Chicu: Moldova a îndeplinit condițiile înaintate de UE pentru asistența macrofinanciară

, 6 știri, 9 vizualizări

Prim-ministrul Ion Chicu susține că Republica Moldova și-a onorat obligațiunile și a îndeplinit toate cerințele pentru ca să fie aprobată cea de-a doua tranșă din asistența macrofinanciară oferită de Uniunea Europeană, în valoare de 70 de milioane de euro.

Pe langă faptul că Uniunea Europeană (UE) este gata să ofere asistență macrofinanciară suplimentară în sumă de 100 mln euro pentru a ajuta Moldova să diminueze efectele crizei COVID-19 și să continue reformele necesare recuperării economice, această asistență (în valoare de 100 mln) va completa alte asistență macrofinanciară în sumă de 70 de milioane de euro. Astfel, a doua tranșă din acești bani, R. Moldova o poate primi până în iulie 2020, în conformitate cu Foaia de parcurs a reformelor. Detalii aici

Progresele din domeniul justiției și administrației publice, consolidarea statului de drept, dar și lupta împotriva corupției rămân principalele reforme necesare pentru acordarea în continuare a ajutorului financiar din partea Uniunii Europene pentru statul nostru.