China a trimis mai multe avioane de luptă în apropierea Taiwanului în contextul vizitei președintei Camerei Reprezentanților a SUA13Foto© agora.md

China a trimis mai multe avioane de luptă în apropierea Taiwanului în contextul vizitei președintei Camerei Reprezentanților a SUA

, 17 știri, 15 vizualizări

China a trimis mai multe avioane de luptă în apropierea Taiwanului în contextul vizitei președintei Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi. Anterior, Beijingul a amenințat în repetate rânduri Washingtonul, președintele chinez cerându-i lui Biden „să nu se joace cu focul”, transmite Reuters.

În zonă au fost trimite și câteva vase de război chineze care se apropie de linia neoficială care demarchează strâmtoarea Taiwan de China continentală. Mai multe surse au declarat pentru Reuters că mișcarea este una neobișnuită și „foarte provocatoare”.

De altfel, avioanele de luptă chineze au realizat mai multe zboruri tactice în apropierea spațiului aerian al Taiwanului, în timp ce forțele aeriene ale guvernului de la Taipei nu au făcut nici o mișcare. Reuters susține că nici o forță militară nu a trecut linia mediană.