Chiril Moțpan: Un combatant a fost dus la poliție în comă, era în sala de reanimare© deschide.md

Chiril Moțpan: Un combatant a fost dus la poliție în comă, era în sala de reanimare

, 4 știri, 9 vizualizări

„Eu regret foarte mult altercațiile dintre polițiști și participanții la războiul de pe Nistru. Cu mâhnire în suflet vreau să constat că s-au încăierat polițiștii cu polițiștii”. Declarația aparține deputatului Fracțiunii Partidului Democrat din Moldova Ion Leucă și a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, scrie deschide.md.

Potrivit deputatului PAS Igor Grosu, veteranii conflictului de pe Nistru au devenit mult mai activi după ce regimul separatist a împânzit perimetrul și zona de securitate cu mai multe posturi de control care sunt ilegale.

„Nimic nu prevestea altercații. Am mers, am discutat, ne-am salutat. Dânșii ne-au înmânat niște revindecări. Altercațiile sunt regretabile și primele lucruri care mi-a venit în gând a fost: am protestat și noi, și au fost situații mai tensionate, dar nu am văzut așa violență cu gaze lacrimogene, cu toate dotările acestea. Eu cred că este exces de zel, este un exces de zel pentru că sunt camarazi”, a menționat Igor Grosu.