Chirurgi americani au transplantat un rinichi de porc la un pacient în viață, o potențială soluție la deficitul cronic de donări de organe3Foto© timpul.md

Chirurgi americani au transplantat un rinichi de porc la un pacient în viață, o potențială soluție la deficitul cronic de donări de organe

, 5 știri, 15 vizualizări

Un bărbat în vârstă de 62 de ani se recuperează bine și ar trebui să părăsească spitalul în curând, după ce a primit un nou rinichi de la un porc, scrie BBC, potrivit Agerpres.

Chirurgii americani spun că Rick Slayman este un „adevărat erou” pentru că a încercat această operație de pionierat. Operația de patru ore, efectuată la 16 martie, „marchează o etapă majoră în încercarea de a oferi pacienților organe mai ușor de obținut”, a declarat Spitalul General din Massachusetts într-un comunicat.

Rick Slayman a suferit un transplant de rinichi uman la același spital în 2018, după ce înainte de aceasta a fost supus la dializă timp de șapte ani, deoarece proprii rinichi nu funcționau corespunzător.Cinci ani mai târziu, transplantul a eșuat și a trebuit să se întoarcă la dializă în mai 2023.