Cinci rute de microbuz din Chișinău își suspendă activitatea din 2 martie2Foto© deschide.md

Cinci rute de microbuz din Chișinău își suspendă activitatea din 2 martie

, 8 știri, 2 vizualizări

Cinci rute municipale de microbuz vor fi suspendate începând cu ziua de luni, 2 martie. Este vorba despre rutele nr. 108, 129, 135, 178 și 175. Transportatorii invocă că activitatea lor nu este rentabilă.

Solicitat de IPN, președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a declarat că anterior pe aceste cinci rute activau în jur de 150 de unități de transport, iar numărul acestora s-a redus la 50. Respectiv, și intervalul dintre curse s-a mărit, iar numărul de călători este cu mult mai mic. „La Parcul Urban de Autobuze e altă situație. Au sau nu călători, ei pornesc, pentru că lor diferența le-o achită Primăria. Ei pot să-și permită să meargă fără pasageri, noi nu putem”, a menționat Oleg Alexa.

În opinia sa, conducerea Primăriei nu procedează bine refuzând să discute cu transportatorii privați. Dacă ar fi măcar o intenție de discuții, trei-patru rute ar putea fi restabilite. „Dar iarăși, este imposibil de activat când nouă ni se spune: „Mâine vă scoatem pe toți”. Apoi ni se spune: „De ce nu investiți?”.