Cînd va avea loc Adunarea Generală a Judecătorilor3Foto© deschide.md

Cînd va avea loc Adunarea Generală a Judecătorilor

, 5 știri, 3 vizualizări

Președinta interimară a CSM, Luiza Gafton, a amintit că, pe parcursul anului trecut, au fost mai multe tentative de a convoca Adunarea Generală a Judecătorilor în ședință ordinară, dar și extraordinară, însă acestea nu au putut avea loc din cauza situației pandemice.

Regulamentele în vigoare prevăd că Adunarea Generală a Judecătorilor este anunțată cu cel puțin 60 de zile înainte ca aceasta să aibă loc. La Adunarea din 26 martie urmează să fie ales un membru permanent al CSM din rîndul judecătorilor, dar și un membru supleant. De asemenea, urmează a fi aleși patru membri în Colegiul pentru Selecția și Cariera Judecătorilor, doi membri în Colegiul de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor, precum și trei membri supleanți în Colegiul disciplinar. De asemenea, vor fi prezentate rapoartele de activitate pentru anul 2020 a CSM și Curții Supreme de Justiție.

Hotărîrea a fost aprobată cu nouă voturi pro și două împotrivă. Contra au votat Elena Belei și Carolina Ciugureanu-Mihailuță, care au declarat că vor veni cu o opinie separată. Acestea au solicitat ca ordinea de zi să fie completată cu o chestiune – alegerea membrilor Consiliului în locul celor al căror mandat expiră 2022. Și aceasta pentru că, în opinia lor, va fi complicat să fie convocată o altă adunare în acest an.